Kalfsvel Metaalcoating wordt Kalfsvel Coating

Door de jaren heen zijn wij veel meer gaan doen dan alleen het behandelen van metaal.

Door deze ontwikkelingen werd het tijd om de naam Kalfsvel Metaalcoating te veranderen in Kalfsvel Coating.

Kalfsvel Metaalcoating is opgericht in 1999 door Cees Kalfsvel. Sinds de oprichting heeft de organisatie zich ontwikkeld tot een zeer succesvolle en innovatieve onderneming. Mede dankzij de toewijding van de zeer ervaren medewerkers bij Kalfsvel Coating, zijn wij met trots gegroeid tot een begrip in Nederland. Kwaliteit was én is onze focus. Wij luisteren naar onze klanten en nemen, in overleg met onze hooggekwalificeerd personeel, de juiste stappen die tot het beste resultaat leiden. En het belangrijkste, bij alles wat wij doen, wij komen onze gemaakte belofte na.

Door de jaren heen zijn wij veel meer gaan doen dan alleen het behandelen van metaal. Inmiddels behandelen wij onder andere ook hout, keramiek, glas en plastic:

  • Hout kan worden behandeld door een mooie egale laag natlak aan te brengen in elke RAL-kleur naar wens.
  • Keramiek kan sinds kort ook behandeld worden met natlak en de ontwikkelde straaltechnieken.
  • Plastic en kunststoffen kunnen gespoten worden in de (nat)lak, maar kunnen ook gepoedercoat worden door de elektrostatische eigenschappen.
  • Glas kan voorzien worden van een behandeling d.m.v. glasparelstralen, waardoor deze een ruwere oppervlakte krijgt en minder transparant wordt. Denk hierbij aan een gematteerde glaswand.

Door al deze ontwikkelingen werd het tijd om de naam Kalfsvel Metaalcoating te veranderen in Kalfsvel Coating.

Nog steeds is metaalcoating bij Kalfsvel Coating de basis van onze organisatie. De ruime ervaring en expertise die wij (sinds 1999) hebben opgedaan, zal met de behandelingen van de aanvullende materialen alleen maar toenemen.

Metaalcoating is de kern van onze organisatie maar we innoveren graag!

Stralen

Nagenoeg alle objecten die bij Kalfsvel Metaalcoating worden voorzien van een coating, worden eerst gestraald. Hierin is niets gewijzigd.
Stralen is nog steeds één van de meest efficiënte manieren om een (metaal) oppervlakte te reinigen en op te ruwen. Dit opruwen zorgt voor een goed ankerpatroon, welke weer belangrijk is om een goede hechting voor de coating te creëren. Door het stralen worden walshuid, oude verflagen, zinkzouten en andere verontreinigingen verwijderd.

Poedercoaten

Sinds de start van Kalfsvel Metaalcoating zijn wij specialist op het gebied van poedercoaten. Door deze ervaring zijn wij in staat om in elke situatie een optimale kwaliteit te garanderen.

Verfspuiten

Het verfcoaten is bij Kalfsvel Metaalcoating door de tijd heen bijna uitgegroeid tot een kunst. Wij zetten die wetenschap en kennis voort. Hierdoor zijn wij in staat om de hoogst haalbare kwaliteit te behalen, zoals dit bijvoorbeeld gebeurt in de auto-industrie, waar de auto’s worden voorzien van een coating met autolakkwaliteit.

Glasparelen

Glasparel stralen is een techniek waarbij met glazen parels het oppervlak wordt gestraald. Kenmerk van het glasparel stralen is dat de ruwheid van het oppervlak vermindert door de toppen af te vlakken en de dalen open te zetten. Het oppervlak voelt mede daardoor gladder aan.
Door het aanbrengen van een fijne structuur zal er minder vuil aan hechten. Vergeleken met een mechanisch gepolijst oppervlak blijkt dat op microschaal de ruwheid groter is. Hierdoor is onze glasparel stralen een techniek die uitermate geschikt is voor de voedings- en farmaceutische industrie, waarin zeer hoge eisen gesteld worden aan de reinheid en reinigbaarheid van de materialen.

Kalfsvel Metaalcoating is al jarenlang specialist op het gebied van glasparel stralen. Uiteraard blijven we dit ook voortzetten, om u zo te allen tijde een optimale kwaliteit te kunnen garanderen. Na de glasparelbehandeling heeft de oppervlakte van uw materiaal een passend profiel, voelt glad en egaal aan en heeft dus een schoon en goed te reinigen oppervlak.

Kalfsvel Coating is trots om te vermelden dat, mede dankzij de enorme expertise van de aanwezige vakmanschap en ervaring, zij een nieuwe manier van glasparelen heeft ontwikkeld. Meer hierover kunt u vinden op onze nieuwe website proffss.com.

Particulieren

Momenteel zijn we bij Kalfsvel Coating niet in staat om aangeboden werk van particulieren in behandeling te nemen. Excuus voor het ongemak.