Poedercoaten uitstekend alternatief
Voordelen poedercoaten t.o.v. natlakken
Poedercoat toepassingen

Nadelen van natlak

Voordat het geheel uitgehard was, moest de verfcoating 1 tot 2 weken drogen. Met natlak is een product dus niet meteen gebruiksklaar en doordat het tijdens de droogtijd kwetsbaar is, kunnen poreuze delen ontstaan die een verhoogd risico op corrosie geven. Een ander nadeel van verfspuiten is de milieubelasting. De verf bevat 30% tot 70% aan oplosmiddelen en is dus een uiterst milieuonvriendelijk product, zowel tijdens het proces van aanbrengen als later in het gebruik. Ook wordt de coating van natlak heel hard waardoor met stoten de coating beschadigt en het na verloop van tijd afbrokkelt.

Poedercoating, op alle fronten beter dan natlakken

Poedercoating is niet alleen een uitstekend alternatief voor natlakken, het is veel beter. Poedercoating bevat namelijk geen oplosmiddelen, brokkelt niet af en kan goed bijgewerkt worden als dat nodig is. Ook is er minder product voor nodig waardoor het veel efficiënter aangebracht wordt. En de kwaliteit is minimaal gelijk aan natlak, maar vaak nog beter. Zeker als de ondergrond goed voorbereid wordt zoals wij met korund stralen en glasparelen doen. Bovendien is poedercoaten na aanbrengen direct gebruiksklaar. Hierdoor is poedercoating veel meer geschikt voor de klant die er meteen mee naar de eindgebruiker wil. Bovendien ontstaat er met poedercoat minder tot geen schade tijdens montage doordat de poedercoating veel taaier is dan een verfcoating. Het gevolg hiervan is ook dat de levensduur veel langer is.

Poedercoating vs. Natlakken

Bij Kalfsvel kiezen we bewust voor poedercoating in plaats van natlakken:

Poedercoaten Natlakken
Oplosmiddelen 0% 30% – 70%
Milieubelasting Geen Hoog tijdens bewerking
Risico op corrosie Laag; taai en goede dekking op moeilijk bereikbare punten Hoog; te hard en slechte dekking op moeilijk bereikbare punten
Direct gebruiksklaar Ja, direct Nee, pas na 1-2 weken
Kleuren Elke kleur Elke kleur
Verbruik Zuinig, weinig verlies Veel product nodig, veel verlies
Hardheid Taai dus brokkelt niet Hard en kan afbrokkelen
Prijs/kwaliteit Gelijkwaardig: 2 lagen poedercoaten nodig voor goede buitenkwaliteit Gelijkwaardig: 3 lagen verf nodig voor goede buitenkwaliteit

Rotin® Glasparelen

Rotin® Glasparelen is een mooie esthetische afwerking van rvs delen bij Kalfsvel. Met het gebruik van de door ons ontwikkelde Rotin®, ontstaat een rein- en reinigbaarder oppervlak. Eventuele lassen die na verloop van tijd onderhevig kunnen zijn aan spanningscorrosie worden door het glasparelen ook ontdaan van de stress in het materiaal. Hierdoor wordt deze vorm van corrosie geneutraliseerd. Met de Rotin® hebben we een gegarandeerd systeem ontwikkeld dat voldoet aan de EHDGE-norm van de voedingsindustrie: <0,8 Ra. De gemiddelde Ra-waarde die we met de Rotin® behalen, is zelfs tussen de 0,2 en 0,6 Ra. Behalve als afwerking wordt Rotin® glasparelen ook in combinatie met poedercoaten toegepast, vooral als voorbereiding om een passend ankerprofiel te creëren voor een nog strakker finish na het poedercoaten.

Daag ons uit en probeer eens poedercoaten in plaats van natlak!

Heeft u tot nu toe altijd uw producten laten natlakken? Daag ons dan gerust uit en laat ons een van uw producten poedercoaten. We garanderen u dat u daarna net zo’n fan van poedercoaten bent als onze andere klanten die u al zijn voorgegaan. En wilt u eerst nog meer weten over poedercoaten? Vraag het ons gerust.

Persoonlijk advies nodig?

Ontdek de mogelijkheden van poedercoaten bij Kalfsvel