Poedercoaten vervangt natlak bij Kalfsvel Metaalcoating B.V.

Bij Kalfsvel Metaalcoating kiezen we het liefst het beste. En dat is in de metaalcoating absoluut poedercoating. Daarom vervangen we vanaf nu natlak door poedercoating terwijl we nog steeds dezelfde service en zelfs een betere kwaliteit aanbieden. Met een product dat ook nog eens duurzamer en beter voor het milieu is.

Meer weten? Neem contact op!

Meer dan uitstekend

Poedercoaten levert minimaal eenzelfde kwaliteit op als natlak, maar bevat geen oplosmiddelen, is vrijwel direct gebruiksklaar, is taaier en daardoor duurzamer en heeft een gemiddeld verwachte levensduur van ruim 30 jaar. Kortom, een meer dan uitstekend middel om metaal te conserveren.

Steeds meer kiezen poedercoaten

Poedercoating doen we al jaren bij Kalfsvel en steeds meer klanten die voorheen voor natlak kozen, laten hun objecten nu poedercoaten. Vaak is het een keer uitproberen, maar na die eerste ervaring willen ze niet anders meer. En dat is niet zo vreemd; het eindresultaat is uitstekend en direct klaar voor gebruik.

Uitbreiding van capaciteit: een van de grootste installaties in Nederland!

Om ook de hele grote objecten te kunnen poedercoaten, hebben we een veel grotere installatie aangeschaft. Deze wordt de komende weken opgebouwd en zal vanaf augustus in bedrijf zijn. Nu kunnen we al grote objecten poedercoaten in onze bestaande cabines maar vanaf dan is onze capaciteit uitgebreid en kunnen we tot wel 5.000 kg en afmetingen tot 9,0 x 3,8 x 3,6 poedercoaten. Met deze nieuwe installatie bezitten we bij Kalfsvel een van de grootste poedercoatinstallaties van Nederland!

Wat we voor uw project adviseren? Vraag het ons!

Met onze jarenlange ervaring weten we precies met welke voorbehandeling en welke afwerking uw object het beste geconserveerd kan worden. Wilt u weten wat we voor uw project adviseren? Vraag het ons. We vertellen u er graag meer over.

Poedercoating vs. Natlakken

Bij Kalfsvel kiezen we bewust voor poedercoating in plaats van natlakken:

Poedercoaten Natlakken
Oplosmiddelen 0% 30% – 70%
Milieubelasting Geen Hoog tijdens bewerking
Risico op corrosie Laag; taai en goede dekking op moeilijk bereikbare punten Hoog; te hard en slechte dekking op moeilijk bereikbare punten
Direct gebruiksklaar Ja, direct Nee, pas na 1-2 weken
Kleuren Elke kleur Elke kleur
Verbruik Zuinig, weinig verlies Veel product nodig, veel verlies
Hardheid Taai dus brokkelt niet Hard en kan afbrokkelen
Prijs/kwaliteit Gelijkwaardig: 2 lagen poedercoaten nodig voor goede buitenkwaliteit Gelijkwaardig: 3 lagen verf nodig voor goede buitenkwaliteit

Persoonlijk advies nodig?

Persoonlijk advies nodig?

Ontdek de mogelijkheden van poedercoaten bij Kalfsvel