Kalfsvel Coating Bolkade 3 in Zaandam
Kalfsvel Coating sinds 1960
Kalfsvel Coating sinds 1960

Over Kalfsvel

Kalfsvel Metaalcoating in Zaandam is al jarenlang de specialist in metaalcoating. Met veel ervaring in poedercoating en Rotin® glasparelen garanderen we altijd kwaliteit. Net als dat we altijd onze afspraken nakomen, op tijd. Onze expertise blijkt ook uit onze innovatieve ontwikkeling: de Rotin® waarmee we de techniek in glasparelen voor altijd sterk hebben verbeterd. Wilt u ook het beste voor uw metalen of rvs producten? Dan gaat u naar Kalfsvel Metaalcoating.

Kalfsvel Coating staat voor u klaar
Office manager Carla regelt het
Voorbewerken, stralen, Bas regelt het
Goede voorbereiding is het halve werk
Eigenaar Cees Kalfsvel

Kennis van metaal vanaf het begin

Eigenaar Cees Kalfsvel begon in ’78 bij zijn vader die al jaren daarvoor (1960) Kalfsvel Metaalbehoud was gestart. Hier deed hij al zijn kennis over metaal, de bewerking ervan en veel meer op. Een handige basis want in 1999 startte hij zijn eigen bedrijf, het huidige Kalfsvel Metaalcoating.

Kwaliteit en certificaten

Bij Kalfsvel Metaalcoating zijn alle medewerkers gecertificeerd, Cees Kalfsvel zelf is NACE International gecertificeerde Coating Inspector Level 2. Ook wordt al onze apparatuur jaarlijks gecontroleerd en gekalibreerd. Kalfsvel Metaalcoating is ook VCA- en ISO-gecertificeerd en lid van de Koninklijke Metaalunie.

metaalunie

Uitbreidingen

Kalfsvel Metaalcoating is in de loop der jaren uitgebreid. In 2001 begonnen we met poedercoaten en glasparelen en breidden dat in 2007 uit met een railsysteem met maximale maten 7,0 x 3,0 x 3,0 en maximaal 3.000 kg. Inmiddels zijn er meerdere poeder- en straalcabines en kunnen we niet alleen veel opdrachten aan maar ook grotere, zware projecten.

Kortere levertijd, meer capaciteit

Ook bij Kalfsvel spelen we in op wat de markt vraagt. Vandaar dat we hard werken om onze levertijd te verkorten en meer capaciteit aan te bieden. Daarom hebben we nu een tweede poedercoatinstallatie in aanbouw. Hiermee is onze capaciteit verhoogd tot producten met een maximum gewicht van 5.000 kg en afmetingen van 9,0 x 3,8 x 3,6 meter. Doordat we daarmee een van de grootste poedercoatinstallaties in Nederland bezitten en met meerdere ovens werken, is ook onze levertijd sterk verkort en kunnen we meestal met een paar dagen al leveren.

Poedercoaten in plaats van natlak

Met alle kennis en ervaring in huis, werden processen steeds verder verfijnd en zochten we steeds weer naar betere methodes en meer milieuvriendelijkere oplossingen. Zo vervingen we in de loop der jaren het natlak steeds vaker door poedercoaten. Een alternatief dat betere resultaten levert en veel duurzamer is. Inmiddels heeft poedercoaten de overhand genomen en bieden we dat aan als opdrachtgevers nog om natlak of verfspuiten vragen.

Glasparelstraler

Glasparelen met de Rotin®

Ook het glasparelen nam bij Kalfsvel een vlucht. Door steeds betere kwaliteit af te leveren namen ook de opdrachten toe. Toch zag Cees dat het mooi, strak en vlekvrij kunnen glasparelen voor de minder-ervaren medewerkers lastig was. Dat wilde hij veranderen en na jaren ontwikkeling en testen en veel prototypes had hij de Rotin® ontworpen. Een roterende insert die achter elke straalnozzle past en de straal verdeelt en verbreedt. Hiermee kan elk rvs oppervlak, hoe groot het ook is, altijd strak gestraald worden en is de oppervlakteruwheid (Ra) conform of beter dan, de EHEDG-norm. Sinds dat ze bij Kalfsvel met deze ontwikkeling glasparelen, is al het werk in 1x goed vlekvrij en wordt enthousiast ontvangen. Deze innovatieve tool is nu ook op de markt verkrijgbaar voor andere metaalbewerkingsbedrijven.

Specificaties

Onze capaciteit voor poedercoating is:

  • 5.000 kg

  • 9,0 x 3,8 x 3,6 meter (lxbxh) (vanaf 01-08-2021)

  • 7,0 x 3,0 x 3,0 meter

Onze capaciteit voor Rotin® glasparelen is:

  • 20.000 kg
  • 8,0 x 4,0 x 3,0 meter (lxbxh)
  • Groter is ook mogelijk mits op aanvraag en na beoordeling

Laten we kennismaken!

Wilt u weten of wij ook voor uw bedrijf iets kunnen betekenen? Laten we dan kennismaken.

Onze klanten