kalfsvel-poedercoaten-object
Kalfsvel poedercoating toepassingen
Toepassingen glasparelen in bv de foodbranche

Voedselindustrie en farmaceutische sector

Voedselindustrie en farmaceutische sector

De voedselindustrie en farmaceutische sector stellen uiterst strenge eisen aan de afwerking van materialen waar zij mee werken. Met onze revolutionaire techniek in glasparelen, met de Rotin®, bereiken wij standaard een Ra van 0,2 – 0,6 en is de afwerking altijd glad en strak waardoor vuil en bacteriën zich niet kunnen hechten terwijl het wel goed schoongemaakt kan worden. Om die reden glasparelen wij veel producten voor bedrijven in deze sector; van zeven en filters tot medische apparatuur.

Onderdelen voor hijskranen of industrieel gereedschap

Onderdelen voor hijskranen of industrieel gereedschap

Boorkoppen, onderdelen van hijskranen en veel meer industrieel materiaal wordt bij ons gebracht om te laten poedercoaten. Wetende wat de beoogde toepassing is, zorgen wij dat het ook zo behandeld wordt dat het product daarvoor geschikt is. Met poedercoating waarbij we ook zorgdragen voor de voorbereiding via stralen of glasparelen. Daarmee zorgen we dat de ondergrond schoon is en het juiste ankerprofiel bevat voor voldoende hechting van de coating.

Straatmeubilair

Straatmeubilair

Fietsenrekken, vuilnisbakken, beschermbeugels voor bomen, bankjes, vangrails en veel meer… Alles van metaal met een functie in de publieke ruimte moet sterk genoeg zijn om tientallen jaren mee te gaan. En wij zorgen ervoor dat het ook sterk genoeg is. Door het eerst voor te behandelen met stralen en vervolgens te coaten. Voor buitenmaterialen passen we dan duplex coating toe waarbij eerst een speciale epoxy primer wordt aangebracht waarna de poedercoating als finale deklaag erop gespoten wordt.

Renovatie

Renovatie

Metaal is sterk, maar is het oorspronkelijk niet goed afgewerkt of niet voldoende onderhouden, dan ontstaat corrosie met uiteindelijk schade aan het metaal. Is dat het geval, dan kunnen wij het renoveren. Dit doen we bij onder andere vangrails of metalen platen of hekwerken zoals die op flats gebruikt worden. Vaak betreft het verzinkt materiaal waardoor het eerst chemisch ontlakt moet worden. Is het dan helemaal schoon, dan stralen we het om een ankerprofiel aan te brengen. Vervolgens krijgt ook dit materiaal een duplex coating zodat het zelfs onder invloed van de weersomstandigheden nog vele tientallen jaren goed blijft.

Meubels en frames voor binnen

Meubels en frames voor binnen

Meubels bestaan steeds vaker uit metalen of stalen onderdelen, net als de trendy stalen frames voor deuren en kozijnen. Binnen hebben ze weliswaar minder te verduren dan materiaal dat buiten staat, maar ook deze meubels en frames moeten behandeld worden. Om de hechting van de coating nog sterker te maken en vooral om ze de gewenste esthetische uitstraling te geven. Wij verzorgen dit ook; van hoogglans tot een ruwere, matte afwerking. Net wat gewenst is. Met een op maat afgestemde combinatie van glasstralen en poedercoaten zorgen we voor een kwalitatieve afwerking van de meubels en frames voor elk interieur.

Onze klanten

Persoonlijk advies nodig?

Ontdek de mogelijkheden van poedercoaten bij Kalfsvel