Stralen

Korundstralen – Glasparelstralen. Perfect reinigen en opruwen van uw product als basis voor een optimale hechting

Eigenschappen glasparelen

  • Inerte straalmiddelen
  • Verwijdering van verontreinigingen in het materiaal
  • Belangrijkste basis voor een optimale krachtige hechting voor de beste coating (laklaag)
Ik wil graag meer weten over de mogelijkheden van
stralen bij Kalfsvel!

Geen eigen transport? Wij zijn u graag van dienst!

Neem gerust contact met ons op via de contactpagina om de mogelijkheden te bespreken.

0
We gebruiken hiervoor glazen kogels van 40 – 70 µm en 100 – 200 µm

Stralen bij Kalfsvel Coating

Nagenoeg alle objecten die bij Kalfsvel Coating worden voorzien van een coating, worden eerst gestraald. Deze voorbehandeling is essentieel voor een fantastisch eindresultaat.

Stralen is een efficiënte manier om materiaal te reinigen en op te ruwen. Dit opruwen zorgt voor een zeer goed ankerpatroon, welke weer belangrijk is om een goede hechting voor de coating te creëren. Door het stralen worden vervuilingen zoals; walshuid, oude verflagen, zinkzouten en andere verontreinigingen verwijderd.

Reinheidsgraad als kwaliteitsnorm

Voor de reinheidsgraad hanteren wij als graadmeter de Zweedse norm: SA1, SA2, SA2,5 of SA3, waarbij het type coating dat aangebracht gaat worden, bepaalt welke nodig is. Hoe hoger de graad, hoe schoner het materiaal. Uiteraard stralen wij onder geconditioneerde omstandigheden.

Toepassingen

Materialen die bij Kalfsvel Coating gestraald kunnen worden zijn onder andere;

  • Staal
  • IJzer
  • Aluminium
  • RVS (roestvaststaal of roestvrijstaal)
  • Thermisch verzinkt staal
  • Hout
  • Steen

Wij werken met een inert straalmiddel (aluminiumoxide) en hebben hiervoor twee straalcabines beschikbaar met respectievelijk de volgende afmetingen: 22 x 7 x 5 meter en 8 x 4,4 x 4 meter.

Korundstralen (ook wel gritstralen of staalstralen. Deze worden niet meer uitgevoerd bij Kalfsvel Coating) is een oppervlaktebehandeling van harde materialen, waarbij met behulp van onze krachtige compressor en perslucht korundkorrels (gritkorrels of staalkorrels) tegen een voorwerp worden geblazen, om het beste schuureffect te bereiken met als doel om uw product te ontdoen van verontreinigingen (roest, verfresten, oliën en/of andere verontreinigingen) en basis te leggen voor een optimale hechtingstructuur voor verdere oppervlaktebehandeling.

stralen-metaal-kalfsvel-voor-fotostralen-metaal-kalfsvel-na-foto

Om het vrijkomende stof en korund grit op te vangen, gebeurt het stralen in 1 van onze speciale straalcabines, waarbij onze ervaren straler beschermd wordt door zijn PBM (persoonlijke beschermingsmiddelen). De PBM bestaat uit een speciaal straalbestendig pak, laarzen en handschoenen. Ook draagt de straler een overdrukhelm en gehoorbescherming. De cabine heeft een stalen vloer en de wanden zijn bekleed met rubber. Een uiterst milieuvriendelijke afzuiginstallatie zuigt het vrijgekomen stof af. Deze wordt verzameld en milieubewust gerecycled. De neergedaalde staalkorrels (grot of korundkorrels) worden hergebruikt. Bij grote objecten kan het stralen ook op locatie, waarbij het object dan helemaal wordt ingepakt zodat het vrijgekomen stof milieuvriendelijk kan worden afgezogen en afgevoerd.

Er zijn vele soorten materialen om mee te stralen; de twee hoofdgroepen zijn metallisch en non-metallisch. De non-metallische straaltechniek kan bijvoorbeeld gemalen kokosnootschaal, droogijs, carborundum (siliciumcarbide), natriumbicarbonaat (sodastralen) of glasparels gebruiken.

Zijn er nog onduidelijkheden of staat uw materiaal niet in de lijst met behandelbare materialen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op via info@kalfsvel.nl of bel ons op 0031 (0)75 6174355.

Contact opnemen