Verfspuiten met de meest hoogwaardige coating

Beste en meest hoogwaardige afwerking van uw product voor de perfecte bescherming en uitstraling

Kalfsvel poedercoating renovatie loader voor behandelingKalfsvel poedercoating renovatie loader na behandeling

Sleep de balk van links naar rechts om het verschil te zien voor en na de behandeling van de loader.

Eigenschappen verfspuiten

 • Hypermoderne stofvrije spuitcabine voor een fantastisch eindresultaat
 • Allerbeste hoogwaardige (autolak) coating
 • Meer dan één miljoen kleuren!
 • Vakmanschap van ons zeer ervaren team
 • Milieusparende en hoogst duurzame procedé
 • Meest efficiënte doorloopsysteem op basis van Lean Manufacturing
Ik wil graag meer weten over de mogelijkheden van
verfspuiten bij Kalfsvel!

Geen eigen transport? Wij zijn u graag van dienst!

Neem gerust contact met ons op via de contactpagina om de mogelijkheden te bespreken.

0
Meer dan 1 miljoen kleuren
0
Tot 60 graden drogen

Bekijk het artikel over de uitgebreide behandeling van de high loader in het vakblad van Vereniging Industrieel Oppervlaktebehandelend Nederland.

Uw product wordt exclusief gespoten met de allerbeste high-end top coat lak, zoals bijvoorbeeld de autolak die ook gebruikt wordt in de auto-industrie. Deze coatings zijn bij ons beschikbaar in meer dan één miljoen kleuren. Dit wordt uitgevoerd met de expertise van onze vakmannen in onze hypermoderne stofvrije spuitcabine.

Door gebruik te maken van een uiterst efficiënt systeem op basis van Lean Manufacturing is de doorlooptijd beperkt tot een minimum, met het maximale resultaat.

Het proces

Wanneer uw product bij ons aangeleverd wordt, nemen wij deze zo snel mogelijk in behandeling. Uw product wordt ter voorbereiding van het spuiten eerst zorgvuldig voorbehandeld. Wat veel mensen niet weten is dat een goede voorbehandeling de sleutel is tot een fantastisch resultaat. Met al ruim 55 jaar ervaring weten wij dit als geen ander.

Voorbehandeling

Bij ieder product wordt in overleg, gekeken naar de juiste voorbehandeling. Afhankelijk van de gewenste uitstraling en/of het uiteindelijke doel van uw product, worden de noodzakelijke voorbehandelingen getroffen.

 1. Stralen (zie onze aparte sectie over stralen)
 2. Ontvetten
  Ontvetten is het verwijderen van verontreinigingen die bestaan uit oliën, vetten en los vuil. De eisen qua reinigingsgraad kunnen sterk verschillen en ook de te verwijderen oliën en vetten kunnen variëren, daarom zal de optimale ontvettingsmethode verschillen.
 3. Voorspuiten met schuurbare 2K Polyester Primer
  Primer (grondverf) is de eerste laag op een ondergrond, die zorgt voor een optimale hechting tussen de ondergrond en de volgende verf-of laklagen. Naast een optimale hechting zorgt de primer ook voor een bescherming van het materiaal. Zo kan de primer bijvoorbeeld voorkomen dat de ondergrond oplost, er vocht binnendringt, uv-licht passeert, of dat de ondergrond oxideert.
 4. Plamuren
  Een speciale pasta die bij Kalfsvel Coating wordt gebruikt om gaten, scheuren en andere oneffenheden in het oppervlakken op te vullen.
 5. Schuren
  Schuren is een oppervlaktebehandeling, waarbij een ruw medium langs een materiaal wordt gewreven. Dit ruwe medium kan bijvoorbeeld een stuk schuurpapier zijn of een schuursponsje. Het schuren dient vrijwel altijd als een voorbehandeling. De voorbehandeling kan dienen om het oppervlak op te ruwen, zodat een deklaag of coating makkelijker op het materiaal hecht, of als eerste stap in een proces, waarbij het oppervlak juist zeer glad gemaakt wordt. Bovendien kan het dienen om een deel van het oppervlak te verwijderen, dat niet gewenst is. Bijvoorbeeld doordat er corrosie is opgetreden, of omdat er een oude deklaag op zit die niet meer in orde is. In dit geval wordt het gebruikt om de nieuwe vernislaag optimaal te laten hechten.

Proces

Uw product wordt opgehangen aan een monorailsysteem die max. 1000 Kg per object kan dragen. Na de beste voorbehandeling gaat uw product onze nieuwe moderne stofvrije spuitcabine in en wordt deze met de meest hoogwaardige coating (autolak kwaliteit) gespoten door onze ervaren en up-to-date getrainde experts. U heeft de keuze uit meer dan een miljoen kleuren die wij op onze eigen locatie in onze verfmengkamer kunnen produceren.

“Kalfsvel Coating gebruikt uitsluitend coatings van de meest gerenommeerde verfleveranciers.”

Uw product komt na het aanbrengen van de laklaag binnen in een droogruimte met een constante temperatuur van 25 graden voor een uniforme droging. Na een minimale droogtijd van 2 uur kan de volgende laag al gespoten worden. Afhankelijk van het aantal lagen en de urgentie van de oplevertijd kan het product in principe de volgende dag al gereed zijn.

Door de implementatie van Lean Manufacturing is het proces optimaal gestroomlijnd en is er in overleg ruimte om te schuiven in onze planning. In geval van spoed kan uw product tegen een vergoeding versneld worden behandeld.

De verfspuitcabine zelf kan door het integrale klimaatbeheersing systeem tot 60 graden Celsius worden verwarmd waardoor het mogelijk is meerdere verflagen per dag aan te brengen (geforceerd drogen).

Deze behandeling is bovendien ook geschikt voor onder andere de voedings- en de farmaceutische industrie.

Kwaliteitsbeleid

 • ISO gecertificeerd
 • Inspectie door NACE Level 1 en 2 gecertificeerde inspecteur
 • Up-to-date getraind ervaren vakmanschap
 • Strenge tussentijdse en eindcontrole
 • Op LEAN gebaseerde bedrijfsproces voering
 • Duurzaam en milieuvriendelijk

Met uiterste zorgvuldigheid werken wij uw product af volgens afspraak voor de perfecte uitstraling en beste bescherming. Echter kan er soms toch iets misgaan tijdens de productie. Om deze verstoringen zoveel mogelijk te elimineren, zijn er strenge tussentijdse en eindkwaliteitscontroles. De tussentijdse controles worden uitgevoerd met de zeer kritische ogen en expertise van onze productcontroller. Onze controller is up-to-date getraind en heeft jarenlange ervaring om deze tussentijdse controles perfect uit te kunnen voeren. Wanneer het product door onze controller wordt afgekeurd, wordt deze in zijn geheel herbewerkt om de beste kwaliteit te kunnen blijven garanderen.

De eindcontrole wordt uitgevoerd door onze eigen professionele en zeer ervaren NACE LEVEL 1 en 2 inspecteur. Voor verdere informatie over ons kwaliteitsbeleid kunt u terecht op onze sectie kwaliteitsbeleid.

Projecten

Nadere invulling volgt snel…

Duurzaam ondernemen bij Kalfsvel Coating

Duurzaam ondernemen betekent voor ons het leveren van scherp concurrerend geprijsde goederen en diensten, die in de behoefte van de mens voorzien en die kwaliteit aan het leven geven, waarbij geleidelijk de milieubelasting en het grondstof- en energiegebruik door de levenscyclus en in de keten gereduceerd worden tot een niveau dat tenminste in balans is met de draagkracht van de aarde.
Wij streven bij alle bedrijfsbeslissingen niet alleen een hoger bedrijfsrendement na, maar benutten ook de kansen voor een beter milieu en meer welzijn van de medewerkers en de maatschappij.

Innovatie bij Kalfsvel Coating

Innovatie (vernieuwing) is een nieuw idee, goed, dienst en proces of combinatie daarvan, die bij Kalfsvel continue op de voorgrond staat van ons ondernemen. Innovatie bij Kalfsvel Coating vind zowel intern binnen onze organisatie plaats, maar ook extern in bredere verbanden. Het proces van innoveren (innovatieproces) omvat het geheel van menselijke handelingen gericht op vernieuwing (van producten, diensten, productieprocessen, etc.). De verspreiding van deze innovatie wordt ook wel innovatiediffusie genoemd.

Benieuwd wat Kalfsvel Coating voor u kan betekenen, of heeft u nog vragen na het lezen van de informatie? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op, wij staan u graag te woord en/of beantwoorden graag uw mail.

Contact opnemen