Kalfsvel Metaalcoating behaalt 67e plaats in de MKB Innovatie Top 100 van 2018 met de RVS Food Grade Finishing behandeling! Wat een nieuws!

Bron: Kamer van Koophandel

Optimale reinigbaarheid van roestvast staal

Het spreekt voor zich dat goed reinigen van productieapparatuur in de voedingsmiddelenindustrie van groot belang is. Deze apparatuur is vaak van roestvast staal (RVS). Om RVS goed te reinigen moet het materiaal niet te ruw maar ook niet te glad zijn. Door het RVS Food Grade Finishing proces van Kalfsvel Metaalcoating krijgt RVS de juiste ruwheid. Dit blijkt uit onderzoek van het TNO RVS Kenniscentrum.

Milieuvriendelijk proces

Kalfsvel Metaalcoating is specialist in alle mogelijke behandelingen van metaaloppervlakken. Zo ook van RVS. Ze perfectioneerden een behandeling gebaseerd op natstralen. Hierdoor krijgt het RVS de juiste ruwheid. Dat lukt niet met droogstralen. De RVS Food Grade Finishing behandeling omvat ook het opnieuw passiveren van het RVS oppervlak. Hierdoor ontstaat een nieuwe bescherming laag (van chroomdioxide) op het RVS oppervlak. De gehele behandeling is een milieuvriendelijk proces.

Juiste ruwheid

Het blijkt dat bij een te ruw oppervlak verontreinigingen makkelijker hechten. En dat bij een te glad oppervlak bepaalde bacteriën of andere micro-organismen makkelijker hechten. Beide varianten bemoeilijken dus het goed reinigen van het materiaal. Na een behandeling met RVS Food Grade Finishing heeft het materiaal de optimale ruwheid. Het reinigen hiervan gaat daardoor beter en sneller. Dat scheelt tijd en geld. Maar bovenal voldoet productieapparatuur na deze behandeling zo wél aan de hoge eisen die de voedingsmiddelenindustrie aan de reinigbaarheid hiervan stelt.

Meer weten? Bekijk onze productpagina over RVS Food Grade Finishing.

Persoonlijk advies nodig?

Ontdek de mogelijkheden van poedercoaten bij Kalfsvel